Usturoiul sălbatic
Allium vineale
Familia: Amaryllidaceae
Genul: Allium
Specia: A. vineale
Planta e menționată în cartea publicată în 1588, "Silva Hercynia", de Johannes Thal, medic și botanist german. Este descrisă în "Species Plantarum" de Carl Linnaeus, carte apărută în 1753. [2]
Creşte în smocuri verzi la marginea
drumului/câmpiilor, pe terenuri necultivate, în livezi. Se aseamănă cu iarba, dar are frunzele cilindrice, lungi, îngustate la vârf. Perioada de înflorire: iulie-august.
Este o buruiană
comestibilă, gustul fiind mai fin și aroma mai discretă decât a usturoiului clasic. Frunzele se pot folosi
în salate/paste crude în loc de usturoi sau ceapă, dar și în mâncarea gătită.
Denumiri în alte limbi: Wild garlic (engleză), Weinberglauch (germană), Bajuszos hagyma (maghiară), Ail des vignes (franceză).
Comentarii
Trimiteți un comentariu